Image
Image

Terugblik carnaval 2024

In een prachtig gekleurde narrentempel die tot de laatste plaats gevuld was, werden tijdens de bijzonder geslaagde jeugdzitting, op zondag 4 februari 2024, Mathias Jacobs en Jolie Lennarts uitgeroepen tot nieuw jeugdprinsenpaar van JCV De Durchdrieverkes. Zij worden dit jaar bijgestaan door minister Nanne Delfos en hofnar Ricky Wante.

Voor de proclamatie werd het zeer talrijk publiek een keur aan optredens gepresenteerd. Nog al wat jeugdig talent uit het Durchdrieverkesrijk zetten hun beste beentjes voor. Na de proclamatie, die dit jaar als een rode draad door de zitting liep, kwamen uiteindelijk prins Mathias I, prinses Jolie, minister Nanne en hofnar Ricky als nieuwe heersers van de Durchdrieverkes tevoorschijn.

LC Jonge nam de zaal tijdens pauze helemaal mee in de polonaise. Na de proclamatie werd jubilaris René Grooten in het zonnetje gezet voor zijn 3 x 11 jarig jubileum bij de Durchdrieverkes. Tenslotte werden gelukwensen uitgebracht door de gastverenigingen.

Aan het eind een woord van dank aan iedereen die op welke wijze dan ook zijn of haar medewerking heeft verleend aan de totstandkoming van deze jeugdzitting.

Op zaterdag 10 februari ging JCV De Durchdrieverkes Schlennich naar Epen, want bij CV der Vooseschtoets werd tijdens de sleuteloverdracht de sleutel overgedragen aan Gemeenteprinses Laura I. Alle carnavalsverenigingen van de Gemeente Gulpen-Wittem waren bij elkaar.

Na een gezellige feestmiddag in het Patronaat gingen we samen eten bij Gasterij Berg & Dal, om vervolgens naar de carnavalsmis in Slenaken te gaan. Kapelaan Marthoma maakte er voor jong en oud een feestje van.

Als laatste was er de receptie waar gelegenheid was om de nieuwe hooglustigheden en jubilaris René Grooten te feliciteren. Het feest werd compleet gemaakt met optredens van de Zaate Fanfaar, Sven Ohne Girls, Duo Fal en Fer (Molliemeekersj) en Dj Christioa.

Dinsdag 13 februari begon onder begeleiding van de Zaate Fanfaar met het afhalen van prins Mathias I en prinses Jolie. Bij beide werden de carnavalisten gastvrij ontvangen waarbij goed gezorgd was voor lekkere hapjes en heerlijke soep. Tegen 14.00u was het tijd om naar de opstelplaats van de optocht te gaan. Het was een bonte stoet met diverse kleurrijke groepen. Ook de Ülle uit Partij namen net als vorig jaar weer deel aan onze optocht. Tenslotte volgde in de fanfarezaal een springmiddag voor groot en klein met medewerking van Dj Christioa, de Zaate Fanfaar en een fantastisch optreden van D’r Tim.

Aswoensdag 14 februari werd tijdens het Hieringbiete bij Gasterij Berg en Dal teruggeblikt op een geslaagd carnavalsfeest.

Via deze weg willen we iedereen bedanken die deze carnavalsactiviteiten mede mogelijk heeft gemaakt. Deze dank geldt ook voor de inwoners van Slenaken en omliggende kernen voor hun financiële bijdrage bij de rondgang in november 2023.

Alaaf!

Bestuursleden JCV de Durchdrieverkes

Contact

JCV De Durchdrieverkes
Engelsdalstraat 24
6277 NG Slenaken

Tel.: 043 - 457 36 13

info@durchdrieverkes.nl

Webmaster

Heeft u leuke foto's of andere leuke items voor op de site?

Neem dan contact op met onze webmaster:

webmaster@durchdrieverkes.nl
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this